A busz vásárlását Nagy-Baló Csaba, Igazgató Úr megkeresésére két sárospataki öregdiák Wáberer György, Kormánybiztos Úr és Dr. Sándor József támogatták 7-7 millió forinttal, a fennmaradó összeget az SRKG Alapítvány finanszírozta.

Több éve próbálkozunk a Magyar Kézilabda Szövetségnél TAO támogatás keretében pályázni egy ilyen autóbuszra, mindeddig eredménytelenül. Ezért kerestük meg az öregdiákokat ezzel a kéréssel, akik örömmel támogatták a kezdeményezést. Így tudtuk megvásárolni ezt a gyönyörű autóbuszt, amely elsősorban a kézilabda szakosztályunkat fogja szolgálni.

Folyamatosan bővül a szakosztályunk létszáma, jelenleg mintegy 120 igazolt játékosunk van. A bajnoki fordulókra való eljutáshoz feltétlenül szükséges olyan biztonságos és kényelmes autóbusz, amivel a gyerekek és az edzők kényelmesen utazhatnak. Egyre nehezebben tudtuk ezt megoldani, mert nem csak a csapatok száma, hanem a csapatok létszáma is növekszik, szeretnek hozzánk járni a gyerekek és már nem csak sárospataki, hanem sátoraljaújhelyi és hegyközi gyerekek is járnak ide kézilabdázni. A 9 személyes kisbuszokkal már nem tudjuk megoldani a szállítást. Az alapítványunk rendelkezik egy 25 fős Iveco minibusszal, ami nagy segítség, de lassan elérkezik az az időszak, amikor egyszerre több, 3-4 csapatunk is egyszerre kell, hogy utazzon mérkőzésekre, ehhez nyújt majd nagy segítséget ez az autóbusz. Minden éven edzőtáborban is részt vesznek a gyerekek, ahová többnyire egy hetes időtartamra utaznak elég sok felszereléssel, így ez a busz ebben is segítségünkre lehet.

Terveink szerint természetesen a gimnázium és az általános iskolánk tanulóit is ki fogja szolgálni. Mintegy 750 diákunk van, és ezután sokkal könnyebben tudunk számukra kirándulások, színházlátogatások, osztálykirándulások, sítáborok alkalmával autóbuszt biztosítani, amivel kényelmesen és biztonságosan utazhatnak. Több mint 50 határon túli diákunk is van, akinek a határig történő utazásban segítünk, eddig erre a célra mindig autóbuszt béreltünk, ezután ezt is meg tudjuk a saját autóbuszunkkal oldani. Igazán sokrétű lesz tehát a felhasználási területe ennek a csodálatos Volvo típusú autóbusznak.

A busz egyébként egy 2014 es évjáratú Volvo 9700 típusú 50 fő szállítására képes. Németországban vásároltuk, 12 ezer köbcentis 460 lóerős, három tengelyes turistabusz. Természetesen minden kényelmi funkcióval felszerelt jármű. Légkondicionáló, videórendszer, wc, konyha, kényelmes ülések szolgálják az utasok kényelmét. A sofőr munkáját pedig automata váltó, tempomat, tolatóradar, kamerarendszer és mindezt egy minden modern autóbuszon megtalálható vezetéstámogató rendszer segíti.

Az autóbusz a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumáért Alapítvány tulajdonában, fenntartása és az üzemeltetése is az Alapítvány feladata lesz. Ezúton is köszönjük a Volvo Hungária Kft-nek és Lossó Erikának, akik segítették a busz vásárlását, Magyarországra szállítását és a teljes magyarországi forgalomba helyezést lebonyolítani.

IMG-622e8ec5cb292494180126b0459c6cec-V IMG-0c1b8d928c1e7e12382efc9c87e397a3-V IMG-6ee1b30240a9ee6c6d963cccc44015f3-V IMG-38a8aaef4971b1185638d3cafaf63ed1-V IMG-00af0b4bf20c26c000e6df995a66a35d-V

Következő bejegyzés Előző bejegyzés